4.3.07

Maturantski ples 2007

Pozdravljeni, pa se je končno zgodil. Maturantski ples Splošne in strokovne Gimnazije Lava. V soboto, 03.03.2007. Bilo je lepo, čeprav je bil progam enak kot lani, ampak smo se potrudili in preslišali večino tistega, kar smo pozorno poslušali že lani;) Prišli smo nekaj minut do osmih in bili presenečeni, saj je bil veliko manj gneče kot lani na našem maturantskem plesu. Baje je bilo manj maturantov in zato manj povabljenih... Po mojem mnenju je bilo letos zato še boljše, saj smo se lani morali prav boriti za prostor na robu plesišča, ker so gledalci rinili na plesišče z namenom slikati tiste ki so plesali kje v sredini... No, saj jim dam nekaj točk za vztrajnost:) Naša družba(bilo nas je kar nekaj, moram povedati da sem bil prijetno presenečen, saj se nas je skupaj nabralo kakšnih 20-25 lanskoletnih maturantov) se je postavila na balkon, od koder smo imeli razgled nad celotno dvorano. Maturantje so odpleasli zelo dobro, sploh če vemo, kakšno vnemo ima dijak hoditi na plesne med šolskim letom;) Vmes je bilo prav smešno gledati, kako so se nekateri vrteli v to, drugi pa v obratno smer:) Nato so sledili govori ravnateljice(ki je bil mimogrede dobesedno enak!?), direktorja, predstavnikov dijakov... Nato podelitev šopkov razrednikom in ostali klapi, ki je pomagala spraviti ples do izvedbe:) Sledil je slavnostni ples z ravnateljico, direktorjem in profesorji(katerega bi lahko imeli tudi lani, pa ne vem zakaj nismo?!). Nato so maturantje poiskali očete in matere ter odplesali zadnji "uradni" ples tega večera. Sledil je daljši odmor in priložnost da krenemo iz tribune za šank:) In ker jih je bilo več, smo seveda morali obiskati vsakega! Pri vsakem seveda deci rujnega... Nato sem šel v VIP oddelek(teachers lounge) in pozdravil nekaj profesorjev, s katerimi sem se vedno dobro razumel. Najdlje sem prebil pri profesorjih g. Ravnaku in ge. Vipotnik-Ravnak, saj za razliko od drugih profesorjev rada pokramljata o tem in onem, ne omejoče se na šolo in z njo povezane debate... Lepo je bilo malo nadoknadit, čeprav bi lahko govorili še in še, saj je vendar minilo že skoraj leto, odkar smo se poslovili... Seveda sem pozdravil tudi prof. Slemenška, ga malo povprašal po letošnjih projektih in naših štromarskih naslednikih:) Nato je sledilo 5, 6 ur plesa in druženja, srečevanja starih prijateljev in znancev, skratka zabave. Več o tem v mojem naslednjem prispevku tj. ko naložim slike v svoj spletni album! lp, Gregor

4 komentarji:

Tomaz pravi ...

Sjeus DJG, ko je zdej! vidim da se blogosfera širi na čedalje več znancev. Dober blog maš, želim ti čimveč vpisov, ti se pa seveda oglas kej na mojega :)
http://blog.tomazkovacic.com

Gregor Doler pravi ...

Zdravo Tomaž, lepo da si se oglasil. Tudi ti si si svojega lepo uredil.
No, trenutno že pripravljam nov vpis s slikami iz maturanca, tako da se kmalu spet oglasi!!

Katja pravi ...

Vsaka cast, da se vas je tok zbral...res ste dobra grupa:)
Verjamem oziroma vem, kak je bit na maturancu kot gost in ne kot plesalec...ja, zna bit kr smesn, ko gledas nekatere, k neke nove korake ustvarjajo, mal po svoje pac za entertainment...lol:)

persson pravi ...

Ja maturanci so vedno zakon. Čudi me le, da mularija toliko pije.