28.11.08

Hormončki

Evo, danes sem bil na pregledu pri zdravnici in njeno strokovno mnenje, o rešitvi za moje nedavne nepopisne bolečine, je bilo nekako v tem stilu: "Hja, nič več v kitajsko hodit..."    Prva misel, ki mi je švrknila v glavo je bila "A BEJŽ NO?!", naslednja misel pa "A za takole diagnozo si mogla tulk let na faks hodit...". Tako da je zaenkrat plan tak, da ne hodim več na bone v kitajsko(Bory bo posledično na hitrco dobil en bon za Zvezdo:)). Tako, to je glede zdravja za teden vse. Borda nisem prinesel s sabo v Savinjsko, tako da poročanja o zlomih ne predvidevam in je to potem to, za ta teden... :P No, pa sem skoraj pozabil, kakšen je naslov današnjega vpisa. Hormončki. Vsi jih poznamo. Nekaterim nagajajo bolj, drugim manj. Pri meni so se tudi malo zbudili... Kar sploh ni slabo! Sem za 100% boljše volje, kot prejšnje tedne. Aja, pa poleg tega, da so se mi prebudili dobri občutki, ta teden uvajam tudi novo "nasmeškovo terapijo", ki sem jo vključil pod svoj osebnostni razvoj. Kako gre zadeva? V bistvu nič težkega, ko se človek zbudi, se zbudi z nasmeškom. Ko sreča znanca, ga z nasmeškom pozdravi in mu nameni nekaj besed več, kot bi mu jih navadno. Ko sreča neznanca, je do njega prijazen in se pogovarja v toplem tonu. Ko gre človek spat, je z mislimi pri pozitivnih rečeh, ki definitivno blagodejno vplivajo na spanec(preverjeno). Pač vsesplošno boljši odnos do sveta okoli sebe. Mogoče bo kdo rekel, da je to neka vrsta sizifovo delo(sploh v tem novodobnem svetu, ko so se vsakdanji človeški odnosi prestavili na nivo esemesanja, mesedžiranja, telefoniranja in izgleda, kot da marsikomu ni več mar za lepo obnašanje), ampak prepričan sem da sem ta teden koga spravil v dobro voljo s svojo pozitivno energijo. :) Naslednja naloga tega mojega osebnostnega razvoja bo vpeljana kot odgovor na izjavo mojega dobrega prijatelja, ki je zadnjič prijavil, da sem... Kako je že rekel? Aja. -Mrtev. Vsekakor dobro mišljena kritika, ki se navezuje predvsem na vsesplošno gobcanje oz. pomanjkanje le-tega iz moje strani. -Jop, tako je. Baje sem čisto preveč tih in sramežljiv. Sem? :) Za tole še moram najti recept, do takrat pa izvajam "nasmeškovo terapijo". ;) LP, Vaš najdražji... P.S.: Tudi drugi izvajajo ti. smejalne terapije. Naprimer ljudje na tem linku.

7 komentarjev:

persson pravi ...

Jaz pa menim, da si ti čist vredu in fajn dečko, ki svoje dobre lastnosti malo skriva pred javnostjo.
Morda jih mora pa okolica sama raziskati...

Anonimni pravi ...

No ta tako imenovana "nasmeškovna terapija" se meni kar sama po sebi (ne da bi vložila pretirano truda) dogaja kar nekaj časa. Ko preprosto ob 8h zjutraj prideš nasmejan na faks.:> Vsekakor je še huje, da se zadnje ni brez razloga smejim:>. Skratka, če boš ti dobre volje, bodo tudi ljudje okoli tebe dobre volje, tako da kar dalje izvajaj to terapijo, počasi ti bo prišla že v kri.
Glede govorjenja: veliko se druži z ljudmi, ki veliko govorijo. Ta terapija zagotovo deluje (vprašaj mojo cimro:>).

LP, Nives

persson pravi ...

veliko se druži z ljudmi, ki veliko govorijo

Ta je pa globoka. :) A ga ne bi to nerviralo?

Anonimni pravi ...

@persson: Naj ga ne bi:>. Moja cimra je ugotovila, da je sama posledično začela veliko več govorit, oz. so ji to povedali ostali:>.

Lp, Nives

bory pravi ...

Stari, hm... ka nej rečem, ful dobr tole, upam da bo na mene tut vplival kej tegale, ono smile fora, rabm jo predvsem zjutri, ker vsak dan pa res nekak ni šans spljoh, da bi se zbudu z nasmeškom na obrazu, sej veš kok je... :D

Torej kr tak dalje, sam jezik ti še podmažem, da kako besedo več zineš, pol si pa že preveč cool, ka se bom še lahk tvoj cimer ha ??, dej no plosim, sej bom plidn...:D

persson pravi ...

@Nives- si pregledala, če je slučajno začela jesti pomirjevala? :)

@bory- kak je blo pa tole lepo.

Pa kaj ste vsi nekaj v napol depresiji. Maribor res slabo vpliva na ljudi.

Nevi pravi ...

Dej pridite še v LJ kej nasmehov delit! Ta megla pri nas je skor za žile rezat...:)

Giggling 'till your muscles can't take it anymore!!!:D Čist za to!:D