19.8.08

Apdejt

Naslov tegale prispevka bi naj vseboval slovensko besedo, ki bi primerno nadomestila angleško besedo "update"... Pa se je za hudiča ne morm spomnat zdele. Morala bi biti prevedena kot "update" dogajanja v teh (aprilskih?)poletnih dneh. Trenutno se sponem samo dveh prevodov - nadgradnja(kar zihr ne pride v poštev) in osvežitev podatkov(to pa tud ne gre skupi...) kar sta oba bolj računalniška izraza. Ah ja.... Sej bo bolš! No, pa pustmo zdej besedno igro zaenkrat pri miru. Kaj sem že hotel? Aja, apdejtat malo kaj se kej dogaja v preljubi Savinjski dolini... No, pretekli teden se nisem nič oglasil tule gor, ker sma se z našim atom spravla nad mojga Kadetta C. Treba je bilo obrusiti vn vso rjo, jo namazati s kislino, jo namazati s temeljno, poklepati zvito pločevino, pokitati poklepano zvito pločevino, obrusiti pokitano poklepano zvito pločevino, itd. Takle je zgledal avto nekje v sredo: Od zuni ga raj ne pokažem... Potem sem za konec tedna imel planiran izlet na Mali Lošinj, kjer so bili letos na dopustu sosedje, vendar je zadeva padla v vodo(pa ne v slano! na žalost...), saj mi je prov kot prvo odpovedala sovoznica:) in drugo kot prvo je na netu pisalo da bo cel vikend neurje na Malemu Lošinji. Šment! No, kakor so mi sosedje poročali včeraj, je iz petka na soboto voda resda narasla za 2m in je poplavilo celotno obalno infrastrukturo in avtomobili so potrebovali izpit za čoln, ampak potem pa je bil cel vikend sončen in topel. Dvojn šment! :( No pa da ni šel vikend čisto v nič, sem se v soboto odločil da se zapeljem v Laško, natančneje v Sp. Rečico, kjer je LAK organiziral tradicionalni piknik & turnir v odbojki na mivki. In moram rečt da je bila to ena boljših odločitev tedna :) Zaradi slabega vremena prejšnji dan, cele noči in še sobotnega dopoldneva se piknika žal ni udeležilo toliko ljudi kot lani a vendar smo se imeli prav fino. Piknik je vsekakor uspel, saj je bilo hrane in pijače petkrat preveč, za vse sladkosnede pa so vmes pripeljali še polne škatle tortic, kremšnit in ostalih sladkarij od lokalnega albanca. Zaradi slabega terena(beri: mivke), nizkih temperatur in predvsem pomanjkanja igralcev se turnir niti ni začel, tako da nisem mogel braniti lanskega podnaslova... Ti šment!(sej ne, sm se prejšnji dan mal prehladil, tako da mi je neigranje prov ustrezalo... sam ne okol govort!) No, kokr da fešte še nismo meli dost, nas je gospodična Neva povabila še na after, v nedeljo pri njej doma. Tudi tam smo se meli super. Mini-piknik, maksi-karte. Karte se je igralo kar na treh frontah! Definitino bo treba ponoviti... :) No pa da ne bom zdej vse tipkarske energije strošu kr na enem javljanju, bom raje nehu, pa rajš spet kej napisu, ko mi kaka neumnost šine v glavo... Vas vljudno pozdravlja, g. Gregor Doler, študent

7 komentarjev:

Unknown pravi ...

Sovoznica odpovedala..aha.. kdo to?? :)

p.s.: Eni se zej nismo pogojev skup nabral..ko jih pa bomo, pa gremo magar za en mesc na morje:)))
Lahk pri avtoju kej pomagam? Sej ves, js sm domaca v teh zadevsnah:p

Black_ICE pravi ...

apdejt = posodobitev

Benjamin pravi ...

update [apdeit] transitive verb
modernizirati, posodobiti, napraviti sodobno

DJG pravi ...

@black_ice&benjamin: EEE, točno tako! posodobitev... To sm iskal:)

@veronika: rade volje te ponucamo! ti sam hitr zdele povej kdaj maš cejt, ko te je drugače prov težko dobit na telefon... ;)

Anonimni pravi ...

Ja kako si se pa zmenu ti to s svojo sovoznico, da ti kr tak odpove? Sem pa dobila občutek, da je bil cel prejšni teden en sam šment:>.

Lp, Nives

jure pravi ...

Ja lepo se ti update-a.
Verjetno upaš, da bo service pack 1 prišel do konca leta ne? :)

hehe..no veliko užitkov do takrat.

Anonimni pravi ...

Pod užitki sem mislu, delo ki gladko teče;) sorry za double post!

lp