3.8.08

Popravil sem se

Heh, a ni lep dan danes? Nedelja popoldne. Sonce. Dopust. No, kaj sem hotel povedati v naslovu? V bistvu sem se hotel malo pohvalit, pa da me bo še kdo pol v komentarjih pohvalu in mi dvignil samozavest, ko bom napisal za kaj se gre... :) Se še spomnete tiste kratke objave, ko sem rekel da ne pijem več? No, to je blo dva mesca nazaj. Z veseljem sporočam da se od takrat nisem pritaknil piva spljoh. Je svojevrsten dosežek, sploh v teh vročih poletnih dneh... No pa to ni bil moj edini "projekt". Od takrat dalje se namreč trudim na vse pretege jesti po Montignacu. Kaj te to je, bojo vprašali mariborčani. -No, to je pač ena izmed miljavžnt diet, ki obstajajo za zaobljene ljudi kot sem jaz. Ampak! To ni restriktivna dieta, to je selektivna dieta! Kakšna je razlika? -V večini modernih diet je pač treba zmanjšati kalorije, če hočemo shujšati. Pri selektivni(sem spada Montignac) pa ne zmanjšujemo koločine hrane, ampak skrbno izbiramo, kaj bomo jedli in kdaj. Ta koncept mi je velikoooo bolj všeč kot omejevalni, saj me je pri kaki omejevalni dieti ponavadi čez 1-2h že grabila volčja lakota... Če na hitro povzamem kaj sem sam izločil iz jedilnika: -bela moka in vse njene izdelke(nadomeščam jo s polnozrnato moko) -bel sladkor in vse njegove izdelke(tudi rjavega ne uporabljam, čaje pijem nesladkane) -krompir(enostavno ga spustim, če je zraven na mizi...) -pivo -gaziranje pijače(in tudi negazirane, v glavnem za žejo pijem vodo) -slano in sladko pecivo(za pred TV imam namesto popcorna zdaj npr. neolupljene arašide, ki jih je treba še olupiti, kar pomeni da trajajo dlje kot popcorn:)) Ne bom utrujal s podrobnostmi, povem naj le, da bistvo Montignacove diete leži v izbiranju živil s čim manjšim glikemičnim indeksom. Razpredelnico živil najdete na njegovi spletni strani(sicer v angleščini...), ali pa si jo ogledate v knjigi Jem torej hujšam, iz katere se jaz učim:) In rezultat? Hja, zadovoljiv. 7kg v 2eh mesecih! Juhu! -Do konca poletja bom že prov dobr pripravljen za na plažo... :D Če bi želeli kaj več info pa mi sporočte, bom še kaj napisal ali v živo povedal;) lp, Gregor

7 komentarjev:

Gregor Doler pravi ...

Aja, za več info(v slo jeziku) pa odklikajte na spodnji link...

SLO Forum o Montignac-u

Anonimni pravi ...

Ja lepo ane, pa še kr tako naprej. Ma sj alkohola ti ni treba 100% izključit, kdaj pa kdaj pa ja lahko mal spiješ:>.

Lp, Nives

Black_ICE pravi ...

A sej spije, brez skbi :)))

Benjamin pravi ...

Gregor čestitam. Za takšen "podvig" in korak, ki si ga naredil je potrebno ogromno volje in motivacije. Ter seveda stroge kontrole nad sveboj, ker se ti verjetno zdi, da skušnjave kar letajo okoli tebe.
ŠE enkrat čestitam in seveda te podpiram-o!!

LP

Unknown pravi ...

Svaka cast, res! Js sem to knjigico sam mal prelistala, ugotovila, da vse, cemur se ne bi mogla odpovedat spljoh, je pod rubriko strogo prepovedano (oz.kakorkoli se ze rece oni rubriki pod tretjo kolonco) in jo tud zaprla po hitrem postopku in dala nazaj:) sploh pa..zakaj ti rabis zej neki hujsat?

Gregor Doler pravi ...

Hvala vsem za pohvale in podporo!
@nives, black_ICE: če že treba kej nazdravljat, pol najraje z vinčekom... Sej velja, ne?:)

@benjamin: ne boš verjel, če resno vzameš zadevo in se probaš dva, tri dni držat strogo diete, tista potreba po čokoladi in ostalih skušnjavah hitro poneha.

@veronika: da bom še jz tk lep ko ti, se razume... :)

persson pravi ...

Gregor želim ti, da bi tudi ohranil tako maso. Sam iz lastnih izkušenj vem, da je težko shujšati in še težje ohraniti.
Pohvale za mnogo volje in odrekanja, ki ga je potrebno vložiti v to.
Držimo skupaj! :)